Gepubliceerd:

Verslag clubkampioenschappen

Zaterdag 3 oktober organiseerde de atletiekvereniging AV Spurt’88 uit Hardenberg clubkampioenschappen met vier andere atletiekverenigingen uit onze regio.

Atletics Nijverdal, ACO Van Elderen uit Ommen, AV Salland uit Raalte en AV Twenterand uit Vriezenveen waren van de partij. In totaal bestreden 237 atleten van jong tot oud elkaar op hun hun 3000m, 5000m of op de technische 6-kamp. Deze 6-kamp bestaat uit 2 loopnummers (sprint en middellang), 2 springnummers (ver- en hoogspringen) en 2 werpnummers (speerwerpen en kogelstoten).

De ACO-clubkampioenen meerkamp bij de pupillen: Wiep Seinen met een clubrecord op haar 600m (2.32.0), Nout Meijer, Wessel Koekkoek, Riona Gerrits, Jonne Maathuis, Janneke Meinen, Rik-Michiel Meinen en Esra Nijzing.

De winnaars meerkamp bij de junioren: Sam Nazloomian, Ingmar Bouwman met een clubrecord op hoog (1.70m), Susan Ruitenberg, Jari Kouwen en Tessa Zielman. Bij de senioren waren Tim van der Monde en Ilona Hogenkamp de sterkste meerkampers.

De 3000m werd gewonnen door ACO’er junior-A Nick Marsman in een snelle 9.44.0, bij de dames pakte master Yvonne Meijer het goud in 10.56.0. De ACO-winnaar van de 5000m Gertin Roke scoorde een zeer rappe 16.38.0. Bij de dames ging op dezelfde afstand Marieke ten Brinke met het goud naar huis in 19.35.0, dit was tevens een clubrecord.

De prestaties waren van een hoog niveau: maar liefst 82 PR–verbeteringen en 3 clubrecords. Aan het eind van de wedstrijddag was er een estafette 4 x 400m, het team van ACO Van Elderen pakte het goud in een toptijd van 4.13.0. Mede door de hulp van 60 vrijwilligers/juryleden was de wedstrijddag een sportief hoogstandje.

De uitslagen:
Uitslag 3000m en 5000m
Uitslag meerkamp

De foto’s:
Foto’s gemaakt door Gert-Jan Meinen

Recente nieuwsberichten

 1. 1
  mei
  “ACO-feestje” bij Koningslopen Wijhe en Hasselt
  >
 2. 23
  apr
  Vrolijk Pasen voor ACO Van Elderen-atleten :
  >
 3. 23
  apr
  Prijzen voor ACO Van Elderen in Kampen :
  >
 4. 23
  apr
  TOP weekend voor ACO Van Elderen-atleten :
  >
 5. 9
  apr
  Scholierenloop succes bij ACO Van Elderen
  >
 6. 9
  apr
  ACO Van Elderen bij NN Marathon Rotterdam :
  >
 7. 8
  apr
  ACO-er Jolanda v. Dam-Dijk Ned. kampioen op NK-veldloop ambtenaren :
  >
 8. 30
  mrt
  Informatie voor deelnemers aan de ACO-Scholierenloop 2019
  >
 9. 25
  mrt
  Succesweekend voor ACO Van Elderen-atleten:
  >
 10. 24
  mrt
  Podium ACO Van Elderen bij Lente- en Lef loop .
  >