Gepubliceerd:

Verslag clubkampioenschappen

Zaterdag 3 oktober organiseerde de atletiekvereniging AV Spurt’88 uit Hardenberg clubkampioenschappen met vier andere atletiekverenigingen uit onze regio.

Atletics Nijverdal, ACO Van Elderen uit Ommen, AV Salland uit Raalte en AV Twenterand uit Vriezenveen waren van de partij. In totaal bestreden 237 atleten van jong tot oud elkaar op hun hun 3000m, 5000m of op de technische 6-kamp. Deze 6-kamp bestaat uit 2 loopnummers (sprint en middellang), 2 springnummers (ver- en hoogspringen) en 2 werpnummers (speerwerpen en kogelstoten).

De ACO-clubkampioenen meerkamp bij de pupillen: Wiep Seinen met een clubrecord op haar 600m (2.32.0), Nout Meijer, Wessel Koekkoek, Riona Gerrits, Jonne Maathuis, Janneke Meinen, Rik-Michiel Meinen en Esra Nijzing.

De winnaars meerkamp bij de junioren: Sam Nazloomian, Ingmar Bouwman met een clubrecord op hoog (1.70m), Susan Ruitenberg, Jari Kouwen en Tessa Zielman. Bij de senioren waren Tim van der Monde en Ilona Hogenkamp de sterkste meerkampers.

De 3000m werd gewonnen door ACO’er junior-A Nick Marsman in een snelle 9.44.0, bij de dames pakte master Yvonne Meijer het goud in 10.56.0. De ACO-winnaar van de 5000m Gertin Roke scoorde een zeer rappe 16.38.0. Bij de dames ging op dezelfde afstand Marieke ten Brinke met het goud naar huis in 19.35.0, dit was tevens een clubrecord.

De prestaties waren van een hoog niveau: maar liefst 82 PR–verbeteringen en 3 clubrecords. Aan het eind van de wedstrijddag was er een estafette 4 x 400m, het team van ACO Van Elderen pakte het goud in een toptijd van 4.13.0. Mede door de hulp van 60 vrijwilligers/juryleden was de wedstrijddag een sportief hoogstandje.

De uitslagen:
Uitslag 3000m en 5000m
Uitslag meerkamp

De foto’s:
Foto’s gemaakt door Gert-Jan Meinen

Recente nieuwsberichten

 1. 3
  mrt
  Baaninstuif ACO Van Elderen een succes (+uitslagen):
  >
 2. 3
  mrt
  Nick Marsman goud op NK-cross :
  >
 3. 20
  feb
  Nick Marsman brons op NK-senioren in Omnisport/Apeldoorn
  >
 4. 20
  feb
  Vechtdal Cross Competitie sportief afgesloten bij ACO
  >
 5. 16
  feb
  ACO Van Elderen-atleten op dreef:
  >
 6. 15
  feb
  Naomi Heidema in de finale NK-indoor 800m
  >
 7. 15
  feb
  Inschrijving Scholierenloop geopend!
  >
 8. 10
  feb
  ACOVanElderen-atleten scoren op Valentijnscross
  >
 9. 9
  feb
  Yvonne Meijer 2x nederlands kampioen bij NK Masters
  >
 10. 9
  feb
  Finale VechtdalCrossCompetitie bij ACO Van Elderen
  >