Gepubliceerd:

Verslag 2e Zandstuve Bosloop (Vroomshoop)

Bij de 2e Zandstuvecross in Vroomshoop (onderdeel van het Vechtdal-Cross-Circuit) namen 22 atleten van ACO Van Elderen deel.

Op de 1500m, de afstand voor de diverse jeugdgroepen, stond een aantal ACO-atleten op het podium. Bij jongste deelnemers ( M8) pakte Joëlle Schutte op haar 1500m het brons in 8.02. In de categorie J-12 scoorden Sam Nazloomian en Rik Michiel Meinen beiden een podiumplaats: Sam werd 2e in 6.13 en Rik Michiel 3e in 6.15.

Op de middenafstand 5000m was Nick Marsman helemaal los. Hij pakte de 1e plaats in 17.58. Daarmee bleef hij net boven het parcoursrecord van zijn clubgenoot Gertin Roke. Robert Gerritsen kwam als 2e over de finish in 18.47. Net naast het podium finishte Anne Marsman bij de Masters als 4e op zijn 5000m in een respectabele tijd van 23.40.

Bij de dames was de strijd al snel beslist. Yvonne Meijer had er zin in en finishte als 1e (overall) in een snelle 20.41. Haar tijd betekende tevens een verbetering van het parcoursrecord van haar trainingsmaatje Marieke ten Brinke. Ondanks dat Marieke haar parcoursrecord verloor, behaalde zij toch een 2e plaats bij de senior-dames in 21.50.

Voor de duurlopers was een 10km uitgezet, hierbij namen Kars Eijsink (Balkbrug), Pascal Dankelman en Hilco Huisjes het initiatief. Na een val moest Hilco zijn medekoplopers laten gaan. Kars kwam als eerste over de streep in 36.46. Achter hem pakte Pascal het zilver, Hilco werd 3e in 37.49.

Klassement VechtdalCrossCircuit

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl