Gepubliceerd:

Verslag Lemelerbergcross

Bij de loodzware Lemelerbergcross namen 15 atleten van ACO Van Elderen deel aan deze cross-wedstrijd. Maar liefst 7 podiumplaatsen werden binnengesleept.

Op de 1000m pakte Nout Meijer het goud in een rappe 4.52. Britt Borger en Noor van den Enk finishten beiden netjes in resp. 6.22 en 5.09.

Op de middenafstand 5300m kwamen Nick Marsman en Yvonne Meijer beiden als 1e overall over de finish in 19.09 (Nick) en 22.56 (Yvonne). Beiden namen direct het initiatief, bleven de concurrentie voor en konden de laatste meters nog versnellen voor het goud. Aline Kootstra (sinds kort bij de MILA-selectie) scoorde een prima 2e plaats net achter haar trainingsmaatje Yvonne in 23.02. Ook Hilco Huisjes kon goed volgen en eindigde als 3e in 19.40.

Bij de mannen-50 was Fred Sluijs de rapste. Hij passeerde de finish als eerste in een prima 22.01.

Op zijn 10.800m kreeg Danny Koppelman concurrentie van Erik Driessen. De twee koplopers wisselden tijdens de race van positie en breidden hun voorsprong op de rest van het veld alleen maar uit. Uiteindelijk wist Erik de strijd in zijn voordeel te beslissen. Hij kwam na een rappe eindsprint als eerste over de streep met een voorsprong van drie seconden op Danny.

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl