Gepubliceerd:

NK Cross (Amsterdam)

Zes atleten van de ACO-selectie schreven zich in voor de NK-cross in Amsterdam op het terrein van het Amsterdamse Bos, georganiseerd door de atletiekvereniging Phanos. Vanwege het natte weer van de afgelopen dagen was het parcours super zwaar, een echt cross-parcours dus.

7200m (lange cross):
Bij de masters presteerde Yvonne Meijer uitstekend op haar 7200m. Ze kon prima mee met de eerste dames. Uiteindelijk wist ze net onder de 30 min-grens te finishen in een snelle 29.59, waarmee ze beslag legde op het brons. Het goud ging in 28.47 naar Laurien Buffart van Phanos, die een thuiswedstrijd liep.

Ook de crosser Hilco Huisjes was van de partij. Hij was niet fit, maar wilde toch zijn wedstrijd lopen. Hij passeerde de finish op een toch verdienstelijke 10e plaats in 26.09.

Korte cross >> 2700m:
Deze afstand staat bekend om het zeer hoge tempo wat continu wordt gelopen. Eigenlijk is een lange sprint van 2700m. Bij de dames werd Aline Kootstra prima 12e in een rappe 10.45.

Het mannen-senioren team van ACO; Nick Marsman, Robert Gerritsen en Michiel Veldman scoorden in het verenigingsklassement een schitterende 5e plaats. Nick finishte in 9.11, Robert liep 9.47 en Michiel kwam in 10.25 over de streep.

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl