Gepubliceerd:

NIEUWJAARSRECEPTIE druk bezocht ACOVanElderen

 

 

 

Donderdag 11  Januari j.l. hield de atletiekvereniging ACOVanElderen de nieuwjaarsreceptie in het eigen clubhuis en werd druk bezocht.

Bestuurssecretaris Annemarie Wessels  heette iedereen welkom en wenste ieder een sportief en gezond 2018 en meldde diverse positieve zaken omtrent de vereniging. O.a. stelde ze  4 nieuwe bestuursleden voor :  Tim v.d. Monde en Jan Boeve voor de weg– en baan wedstrijden  , Anne Marsman  voor de sponsoring en  Hans Overduin  , die de voorzittershamer overneemt.

Verder blikte Cor Bronk (voorzitter technische commissie) terug op een zeer succesvol 2017. Daarbij noemde hij de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden maar ook in de activiteiten. Daarnaast werd er ook zeer goed gepresteerd door de atleten van ACO in het afgelopen jaar. Meer dan 1250 inschrijvingen op 190 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. 398 PR’s, 88 CR’s en 55 baan/parcours-records werden gescoord. In totaal behaalden de atleten  574 prijzen , waarvan 228 op baanwedstrijden en 356 op weg/crosswedstrijden.

 Een vast onderdeel van deze nieuwjaars-bijeenkomst was de bekendmaking van de “beste” atlete/atleet van 2017 en wel voor de diverse groepen junioren, senioren / masters. Bovendien werden er ook een aanmoedigingsprijzen en de wisselbeker per categorie uitgereikt .Ook de prijzen van de “ACO-competitie ” werden verdeeld.

 Voor de 5 Nederlandse Kampioenen waren er bloemen  ;  de baanatleten : Yvonne Meijer en  Nick Marsman  en de cross/veldloop atleten Jolanda Dijk, Robert Gerritsen en Michiel Veldman . Bij  de “ACO-competitie” waren 2 winnaars :  senior Nick Marsman  en  master Jan Eikelboom. De jaarprijs-prijswinnaars bij de junioren: Romee Kramer  , Rik Michiel Meinen , Amerins Ypma, Ruben Koppelman ,  Ingmar Bouwman en Jari Kouwen .

De aanmoedigingsprijs ging naar Ruben Koppelman , een talent (B-junior)  in opkomst op de weg .

De meest opvallende prestaties kwamen van meerkamper Jari Kouwen die daarmee ook de wisselbeker won. Hij scoorde 17x een PR, 8x een CR en 4x baanrecord en won 9x goud, 4x zilver en 4x brons op zijn diverse wedstrijden.

 Bij de senioren / masters wonnen: Aline Kootstra , Nick Marsman , Tim van der Monde en  Yvonne Meijer.  De aanmoedigingsprijs ging naar Jolanda Dijk , een sprint-talent in wording . Voor zijn  motivatie en trainings- en prestatiedrang kreeg Nick Marsman zijn verdiende wisselbeker uitgereikt . Hij pakte 17x een CR, 16x een PR en 12x een parcours/baan-record , scoorde bij de senioren 1x goud op het NSK-indoor  . Tevens won hij vele wedstrijden op de baan en op de weg , 27 x goud , 19 x zilver en 14 x brons .

 

     

Recente nieuwsberichten

 1. 9
  apr
  ACO Van Elderen bij NN Marathon Rotterdam :
  >
 2. 8
  apr
  ACO-er Jolanda v. Dam-Dijk Ned. kampioen op NK-veldloop ambtenaren :
  >
 3. 30
  mrt
  Informatie voor deelnemers aan de ACO-Scholierenloop 2019
  >
 4. 25
  mrt
  Succesweekend voor ACO Van Elderen-atleten:
  >
 5. 24
  mrt
  Podium ACO Van Elderen bij Lente- en Lef loop .
  >
 6. 11
  mrt
  ACO Van Elderen bij Visscher-indoor-atletiekgala en Bovenbergcross
  >
 7. 3
  mrt
  Nick Marsman goud bij NSK-indoor Apeldoorn
  >
 8. 3
  mrt
  Baaninstuif ACO Van Elderen een succes (+uitslagen):
  >
 9. 3
  mrt
  Nick Marsman goud op NK-cross :
  >
 10. 20
  feb
  Nick Marsman brons op NK-senioren in Omnisport/Apeldoorn
  >