Gepubliceerd:

VechtdalCrossCompetitie sportief afgesloten bij ACO

Zaterdag (17/2) was de laatste cross bij ACOVanElderen van de Vechtdal-crosscompetitie in een reeks van vier. De omstandigheden waren prima, en werden door speaker Rene Marissen uit de Krim 254 atleten opgepept voor hun schitterende prestaties.
De harde eigen kern was aanwezig, maar liefst 43 ACO-atleten schreven zich in voor deze schitterende cross-wedstrijd.

1750m:
Bij de 1750m, de kortste afstand voor de jeugd, werd prima gescoord , bij de meisjes pakten Nael Huijsmans ( Atletics) , Selma Spekman ( Groningen) en Sanne Niestijl ( Assen ) de eerste plaatsen . Bij de jongens scoorden Lincoln Martin ( Ommen ) , Wu Ping Kuiper ( Groningen ) en Sweder Visser ( Assen ) het goud .
De winnaars van de competitie ; Nout Meijer ( ACO) , Nael Huijsmans ( Atletics) , Mika Keizer ( Ruinerwold) , Esmee Vis ( Wezep) , Lena Nijhof ( Hengelo) en Rik Michiel Meinen ( ACO ) .

4950m:
Op de 4950m was de strijd losgebarsten, er werd rap gelopen, met voorin veel ACO-atleten . De snelste was ACO-man Robert Gerritsen ( 17.15) , gevolgd door zijn ploeggenoten William v. Eeken ( 17.31) , Maarten Koggel ( 17.47) , Jorn Lammers ( 17.55) De ACO-2-ling Bennink scoorden de 7e en 8e plaats in 18.45( Thomas ) en 18.49 ( Sander ) . .
Bij de dames was Jolanda Dijk ( ACO) de rapste in een 20.32 . De 2e en 3e plaats waren voor haar trainingsmaatjes Marijke Vreugedenhil ( 20.45 ) en Marieke ten Brinke ( 21.31) . Verdere winnaars in de div categorieën , Mark Saathof (Nijverdal) , Melchior v.d Pol ( AV ’34) , Fiona Grootoonk ( Hardenberg) , Agnes Doedens .
De competitiewinnaars: Nick Marsman ( ACO) en Aline Kootstra ( ACO) , Peter Bruinsma ( Atletics) , Jolanda Assink ( Spurt’88) en Agnes Doedens ( Schalkhaar) .

9930m:
Bij de langste afstand was de ACO-man master Henk Smalbrugge de beste overall , hij was niet te stuiten en met een spannende eindsprint samen met Danny Koppelman scoorde hij een zeer snelle 34.36 , en snoepte hiermee een bijna volle minuut van het parcoursrecord af.
De andere winnaars ; Danny Koppelman ( ACO) , Aje Niks ( Loopgroep de Zandstuve ) , Yvonne Meijer ( ACO) , Lia Wijnberger ( Arnhem ) met een dik parcoursrecord van 3 min.
De besten in de competitie: Bert de Boer ( Staphorst ) , Henk Smalbrugge ( ACO) , Aje Niks ( loopgroep de Zandstuve ) , Marleen Herberet ( Spurt ’88) , Saskia Schutte ( Cialfo) en Anne van Schuppen ( Cialfo ) .

De totaal-score van de ACO-atleten was 4x een 1e plaats, 5x een 2e plaats en 3x een 3e plaats.

 

Foto’s zijn te vinden via onderstaande links:

Sander Bennink Fotografie: https://www.flickr.com/photos/148371987@N03/albums/72157691798871981

Jan Linckens:

https://1drv.ms/f/s!AlZ_fx3vX3FJxzpoWSKbFRW-JhkF

Recente nieuwsberichten

 1. 31
  jul
  “Podia ACO Van Elderen-ROOD bij VARIA-run“
  >
 2. 29
  jul
  ACO Van Elderen-selectie bij het NK- senioren
  >
 3. 22
  jul
  Definitieve afgelasting Bissinghrun
  >
 4. 27
  jun
  Makelaar Bouwman Bissinghrun 29 JUNI GAAT NIET DOOR!
  >
 5. 25
  jun
  Trainingen loopgroepen dinsdag 25/06 afgelast
  >
 6. 24
  jun
  Weersituatie Bissinghrun 29 juni
  >
 7. 11
  jun
  Baanatleten ACO Van Elderen op dreef:
  >
 8. 1
  jun
  ACO ‘er William v. Eeken heer en meester bij Stationloop
  >
 9. 29
  mei
  Podiumweekend voor ACO Van Elderen –atleten
  >
 10. 22
  mei
  Druk weekend voor ACO Van Elderen- wegatleten
  >