Bouwman Bissinghrun

De Bissinghrun is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement van ACO Van Elderen. De halve marathon startte t/m 2018 vanaf onze accommodatie op het Sportpark Westbroek en werd gehouden op de eerste zaterdag van April.


De Bissinghrun bestaat uit de volgende afstanden, 10 mijl (16.1 kilometer), 5 mijl (8.05 kilometer), en 2,5 kilometer. Het evenement wordt georganiseerd vanuit het centrum van Ommen en het buitengebied via varsen en richting de Stuw Vilsteren en via Vilsteren terug richting Ommen. De 5 en 10 mijl zijn gecertificeerd.

De start en finish van de verschillende afstanden is op Varsenerdijk ter hoogte van de Voormars.

Tijdens de BOUWMAN MAKELAARS Bissinghrun is het start-/finishgebied op de Voormars ingericht met een sponsor- en genodigden tent. Hier kunnen deelnemers en toeschouwers onder het genot van muziek door DJ Erik Witteveen een drankje en hapje nuttigen. 

De wedstrijd zal vocaal begeleid worden door speaker Henk Borgmeijer. Met zijn enthousiasme en kennis van de hardloopsport zal hij alle lopers als winnaars binnenhalen. Voor meer informatie ga naar www.bissinghrun.nl 


Wedstrijddatum:
25 juni 2022

Starttijden:

17:00 – start AH jeugdloop (9 t/m 15 jaar)

17:30 – prijsuitreiking jeugdloop

18:30 – start Garage van Leussen 5 mijl

19:45 – start Univé 10 mijl

20:00 – prijsuitreiking Garage van Leussen 5 mijl

22:00 – prijsuitreiking Univé 10 mijl


Inschrijving:

De voorinschrijving voor de Bissinghrun is inmiddels geopend. Inschrijven kan hier. Daarnaast is het mogelijk om op de wedstrijddag na in te schrijven tot een half uur voor de betreffende afstand.

 

Voorinschrijving

Na-inschrijving

2,5 km

€ 4,-

€ 5,-

5 mijl

€ 7,50

€ 9,-

10 mijl

€ 11,-

€ 12,50

 


Tijdregistratiesysteem:
De tijdregistratie wordt gedaan met de Ipico-chip, deze chip wordt door de organisatie ter beschikking gesteld. Je ontvangt de chip tegelijk met je startnummer. De organisatie neemt direct na de finish de chip weer in. Er staan vrijwilligers klaar om assistentie te verlenen.

Hoe word ik geregistreerd?
De chip is een vederlicht systeem die aan de loopschoen wordt bevestigd. Elke chip bevat een unieke code. Deze code wordt ‘gelezen’ door dunne antennematten op de weg, voorzien van bijbehorende tijd en doorgegeven aan de centrale computer van de timer/organisatie. Hier worden codes, tijden, startnummers en persoonsgegevens samengebracht en kan snel en goed een uitslag opgemaakt worden.

Hoe bevestig ik mijn chip?
Bij het startnummer ontvang je ook je chip, deze kan met de bijgeleverde tie-wrap gemakkelijk aan de schoen worden bevestigd. Natuurlijk is het ook mogelijk de chip middels de veters aan de schoen te bevestigen, dit heeft echter niet de voorkeur omdat de chip na afloop weer ingeleverd dient te worden.

Inleveren van de chips?
De chips worden direct na de finish verzameld door vrijwilligers van de organisatie. Deze zullen in het finishgebied staan en kunnen de chip op een snelle manier van je schoen halen.


Categorie-indeling:

2,5 km, 5 mijl en 10 mijl:

–  jeugd 9 t/m 15 jaar.
heren t/m 34 jaar.
– heren 35 t/m 49 jaar.
– heren 50 jaar en ouder.
– dames t/m 34 jaar.
– dames 35 jaar en ouder.


Prijzen:

Voor elke afstand gelden de volgende reglementen. Er zijn prijzen voor de eerste drie deelnemers binnen zijn of haar categorie-indeling. Bepalend voor de categorie is de leeftijd op de dag van de wedstrijd.

2,5 km
– 1e € 10,-
– 2e € 7,5,-
– 3e € 5,-

 

5 mijl
– 1e € 40,-
– 2e € 25,-
– 3e € 15,-

Bonus 1e dame en heer overall € 25,00

 

10 mijl
– 1e € 65,-
– 2e € 40,-
– 3e € 25,-

Bonus 1e dame en heer overall € 25,00

N.B.:

Voor alle afstanden geld bij minder dan 4 deelnemers per categorie krijgt alleen de winnaar een prijs. De andere prijzen komen te vervallen.

De prijzen worden alleen uitgereikt tijdens de prijsuitreikingen. Bij afwezigheid wordt de prijs niet uitgereikt en ook niet nagezonden.


Parcoursrecords:

2,5 km
Heren Tijd Gelopen op:
     
Dames    
     
 
5mijl
Heren Tijd Gelopen op:
     
Dames    
     
 
10 mijl
Heren Tijd Gelopen op:
     
Dames    
     

De wedstrijd wordt voor het eerst georganiseerd. Er zijn om die reden nog geen parcoursrecords. 


Parcours
Het parcours van de 5 mijl en 10 mijl is officieel opgemeten door de Atletiekunie en is hiermee een gecertificeerd parcours.


Algemene informatie

  • Voldoende parkeergelegenheid
  • Beperkt kleedruimtes aanwezig
  • Henk Borgmeijer als speaker aanwezig
  • EHBO aanwezig
  • Deelname op eigen risico

 


Loopclinic

De atletiekvereniging ACO Van Elderen start een loopclinic, bestemd voor beginnende- en ervaren lopers als voorbereiding op de 5 mijl en 10 mijl op 25 juni 2022.

Dinsdag 19 april 2022 beginnen we om 19.30 uur in het clubhuis van ACO Van Elderen eerst met een kennismaking. De loopclinic duurt tot en met 21 juni 2020 (10 trainingen) en omvat het volgende:

  • Bespreken en toepassen van warming-up, cooling-down en loopscholing
  • Bespreken en toepassen van trainingsmethodes en -opbouw
  • Opstellen van trainingsschema’s, eventueel individueel

De trainingen zijn elke dinsdagavond om 19:30 uur op de atletiekbaan van ACO Van Elderen op het sportpark ‘Westbroek’ te Ommen. U wordt begeleid door ervaren en deskundige trainers.

De accenten van de trainingen binnen de loopclinic liggen op enkele basis eigenschappen van ‘conditie’, zoals; lenigheid, kracht, snelkracht, (loop)coördinatie en uithoudingsvermogen.

Doel en resultaten van de cursus

  • Het algemene bewegingsgedrag en specifiek de loopbeweging zullen verbeteren, waardoor er langer een hoger tempo gelopen kan worden.
  • Door een optimaal en doeltreffend loopgedrag zal het plezier en de motivatie voor het lopen verbeteren.

De kosten
De kosten bedragen € 55,- inclusief het inschrijfgeld voor de 5 mijl of 10 mijl van 25 juni 2022 en na de wedstrijddag 2 maanden gratis trainen bij ACO Van Elderen.

Info/Aanmelden
Voor informatie over de loopclinic kun je contact opnemen met één van de trainers:

Cor Bronk
T: 
0529-454077
E: 
corbronk@hetnet.nl

Henk Weteringe
T: 
06-40536089


Behoefte aan meer informatie?
Vragen of onduidelijkheden? Neem contact op met:
Jan Boeve
T: 06-23948731
E: 
halve-marathon@acovanelderen.nl