Medaillewedstrijden 2022

Wil je eens ervaren hoe hoog of ver je kunt springen? Hoe ver je een bal kunt werpen of hoe snel jij kunt sprinten? Dan is meedoen aan de medaillewedstrijden de beste gelegenheid om het eens te proberen! Samen met je trainingsmaatjes is elke medaillewedstrijd een gezellig, maar bovenal sportief evenement. Deze wedstrijden zijn opgezet om de atletieksport in de breedte te stimuleren en om de atleten kennis te laten maken met de verschillende nummers.

Data medaillewedstrijden 2019

Elk jaar worden er 4 medaillewedstrijden georganiseerd voor alle pupillen en junioren. In 2019 vinden de wedstrijden plaats op:

Zaterdag 11 mei ASV Eibergen Eibergen
Zaterdag 29 juni AC Tion Enschede
Zaterdag 14 september AV SISU Almelo
Zaterdag 29 september AVH Haaksbergen

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en er wordt gestart met de pupillen. De junioren starten op het moment dat het programma van de pupillen daarvoor ruimte geeft.

ACO van Elderen streeft ernaar om bij elke wedstrijd twee (jeugd)trainers aanwezig te laten zijn voor de sportieve begeleiding van de atleten. Tijdens deze wedstrijden is het wenselijk dat atleten  clubkleding dragen.

Inschrijving & vervoer

De inschrijving voor de medaillewedstrijden wordt centraal gedaan via het wedstrijdsecretariaat. Ouders worden tijdig geïnformeerd en per mail uitgenodigd om hun zoon/dochter bij het wedstrijdsecretariaat aan te melden. Vervolgens zorgt het wedstrijdsecretariaat ervoor dat de aanmeldingen bij de organiserende vereniging doorgegeven worden en de deelnamekosten worden voldaan. Vanzelfsprekend wordt van ouders verwacht dat zij tijdig de kosten voor deelname per bank aan het wedstrijdsecretariaat overmaken. Voor pupillen bedragen de kosten € 3,25 per wedstrijd en voor junioren € 3,75.

Deelname aan de wedstrijden wordt sterk gestimuleerd, maar is in principe op vrijwillige basis. Om die reden is vervoer van en naar wedstrijden een eigen verantwoordelijkheid.

Limieten en prijzen

Jaarlijks worden de limieten bijgesteld en aan ouders verstrekt door het wedstrijdsecretariaat. De limieten zijn de best behaalde prestaties op de diverse onderdelen van alle deelnemers aan de medaillewedstrijden. Om voor een prijs in aanmerking te kunnen komen zijn die dus heel belangrijk.

In het zomerregioboekje 2019 vind je alle nodige informatie.

De onderdelen uit de eerste en derde medaillewedstrijden zijn gelijk, evenals de onderdelen van de tweede en vierde medaillewedstrijden. Het best behaalde resultaat per onderdeel telt mee voor de puntentelling in het klassement. Er worden geen dagprijzen beschikbaar gesteld, maar uitslagen zijn per atleet per wedstrijd en per onderdeel na te zien op www.uitslagen.nl. Heb je aan minimaal 2 wedstrijden meegedaan en alle onderdelen uitgevoerd dan krijg je in ieder geval een aandenken bij de uitreiking van de jaarprijzen. Dit is bij de laatste training voor de kerstvakantie in de kantine bij ACO van Elderen.