Accommodatie

Sportpark Westbroek in Ommen biedt onderdak aan zes sportverenigingen, waaronder ACO van Elderen. Het is een sportpark dat volledig voldoet aan alle eisen van deze tijd. ACO Van Elderen beschikt sinds 1 november 2008 over een blauwe kunststofbaan die voldoet aan de NOC*NSF normering.

De atletiekbaan
De atletiekbaan waar ACO Van Elderen haar trainingen verzorgd is een 6-laans kunststofbaan. Op de atletiekbaan zijn vrijwel alle technische nummers eenmalig voorzien, hoogspringen, verspringen, hink-stap-sprong, speerwerpen, discuswerpen, kogelstoten, etc. Het enige technische nummer wat niet bij ACO Van Elderen beoefend kan worden is polstokhoogspringen. Voor de loopnummers is de atletiekbaan ook uitermate geschikt, zelfs voor steeple kan men bij ACO Van Elderen terecht. De atletiekbaan is een zogenaamde C-locatie, daarnaast is de baan per 22 september 2009 officieel goedgekeurd door de Atletiekunie. Wat weer betekent dat de goedgekeurde voorzieningen wedstrijd- en trainingswaardig zijn en voldoen aan de eisen voor erkenning van records. Het keuringscertificaat hangt in het clubhuis van ACO Van Elderen.

plattegrond baan ingekleurd

Het clubhuis

Bij de baan staat een clubhuis voorzien van alles wat nodig is voor een atletiekvereniging, zoals een grote materialenberging, een goed geoutilleerd krachthonk, medische ruimte, kantine met keuken en natuurlijk de benodigde kleedruimtes.