Gepubliceerd:

Finishvideo’s en uitslagen Halve Marathon Ommen

Afgelopen zaterdag was het een zeer geslaagde Runnersworld Halve marathon in Ommen. Het weer was prima om te lopen en dat bleek uit een recordaantal van 440 deelnemers en 4 parcoursrecords. Na een spannende strijd won Jos Verdaasdonk uit Raalte de halve marathon in een nette tijd van 1 uur 15 minuten en 20 seconden. Hij werd op de voet gevolgd door plaatselijk favoriet Pascal Dankelman die er 1 uur 15 minuten en 39 seconden over deed.

Bij de dames was de winst voor Mireille Baart uit Wageningen in een nieuw parcoursrecord van 1 uur 22 minuten en 49 seconden. Met een scherpe tijd werd Tess Boekema uit Zwolle tweede in een tijd van 1 uur 24 minuten en 59 seconden.

Op de tien kilometer was er een spannende strijd tussen Arne Mulder, Henry Rutgers, Danny Koppelman en Joep Emmen. Alle vier liepen ze onder het oude parcoursrecord. De winst was voor
Arne Mulder in een nieuw parcoursrecord van 32:00 voor Henry Rutgers in 32:17 en Danny Koppelman in 32:25 . Bij de dames ook een nieuw parcoursrecord hier was de winst voor Jacelyn Gruppen in 36:21.

Het vierde parcoursrecord werd gelopen op de 5 kilometer door Erik Leusink in 15:46 gevolgd door Erik Lindenholz en Hilco Huisjes. Bij de dames was er de winst voor ACO-lid Ilse Pullen in 18:15 gevolgd door Ellis Bebseler en Saffira Kiewiet.

Dit jaar was er voor het eerst een 2,5 kilometer voor de jeugd tot en met 14 jaar. De winst bij de jongens was voor Juan Oldehinkel uit Hardenberg en bij de meisjes voor Emma Westenberg uit
Dedemsvaart.

Tijdens de Runnersworld Halve Marathon van Ommen zijn door Sportlead Facilities finishvideo’s gemaakt van alle binnenkomende atleten:

5 km: https://www.youtube.com/watch?v=VvzPoA5VOMs
10 km: https://www.youtube.com/watch?v=g37Y9Uoj_m8
21.1 km: https://www.youtube.com/watch?v=ohwjb1Hpe-A

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl