Gepubliceerd:

Nieuwjaarsreceptie ACO drukbezocht

Dinsdag 5 januari hield onze atletiekvereniging de nieuwjaarsreceptie in het eigen clubhuis en werd ook druk bezocht. Bestuursvoorzitter Ria Kroon heette iedereen welkom en wenste ieder een sportief en gezond 2016 en meldde diverse positieve zaken omtrent de vereniging. Verder blikte Cor Bronk (voorzitter technische commissie) terug op een zeer succesvol 2015. Daarbij noemde hij de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden maar ook in de activiteiten. Daarnaast werd er ook zeer goed gepresteerd door de atleten van ACO in het afgelopen jaar. Meer dan 1300 inschrijvingen op 181 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. 359 PR’s, 67 CR’s en 17 baanrecords werden gescoord. In totaal werden er 592 prijzen behaald, waarvan 291 op baanwedstrijden en 301 op weg/crosswedstrijden.

Een vast onderdeel van deze nieuwjaars-bijeenkomst was de bekendmaking van de “beste” atlete/atleet van 2015 en wel voor de diverse groepen junioren, senioren / masters.Bovendien werden er ook een aanmoedigingsprijzen en de wisselbeker per categorie uitgereikt.

Voor de NK-deelnemers die het podium behaalden waren er bloemen. De prestaties: master Yvonne Meijer Ned. Kampioen 1500m outdoor en zilver op de 1500m indoor en junior Nick Marsman zilver op de 1500m indoor.

De prijswinnaars bij de junioren: Milou Nijzing, Sam Nazloomian, Amerins Ypma, Ingmar Bouwman,Tessa Zielman, Jari Kouwen en Nick Marsman.De aanmoedigingsprijs ging naar Amerins Ypma, een allround techneut en een veelbelovend talent. De meest opvallende prestaties kwamen van Jari Kouwen die daarmee ook de wisselbeker won. Hij scoorde 42x een PR, 15x een CR en 2x parc. record en won 26x goud, 18x zilver en 22x brons op zijn diverse wedstrijden.

Bij de senioren / masters wonnen: Tim van der Monde, Yvonne Meijer, Harold van den Enk en Ilona Hogenkamp. Deze laatste mocht tevens de aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen voor o.a. haar ontembare inzet en haar activiteiten binnen de vereniging. Ook Pascal Dankelman en Hilco Huisjes kregen de aanmoedigingsprijs vanwege hun weg/cross-prestaties.

Voor haar motivatie en trainings- en prestatiedrang kreeg Yvonne Meijer haar verdiende wisselbeker uitgereikt. Zij pakte 13x een CR, 7x een PR, scoorde bij de masters goud op het NK-outdoor en zilver op de NK indoor. Tevens won ze vele wedstrijden op de baan en op de weg.

Recente nieuwsberichten

 1. 25
  sep
  4e medaille wedstrijd te Haaksbergen
  >
 2. 17
  sep
  ACO van Elderen gaat loten verkopen met de Grote Clubactie
  >
 3. 16
  sep
  ACO zomercross 25-09-2021 (Foto's in dit bericht)
  >
 4. 9
  sep
  Baaninstuif ACOVanElderen een succes :
  >
 5. 7
  sep
  “Succesweek voor ACOVanElderen-atleten:
  >
 6. 23
  aug
  Podium voor ACOVanElderen in Hoogeveen :
  >
 7. 23
  aug
  Informatie Fysiotherapie De Carrousel
  >
 8. 3
  aug
  Ingmar Bouwman brons hoogspringen bij NSK
  >
 9. 26
  jul
  ” ACOVanElderen goed bezig op Trackmeeting Utrecht en in Vasse :
  >
 10. 11
  jul
  “Podium successen voor ACOVanElderen-atleten “:
  >