Gepubliceerd:

Verslag 2e Lageveldloop (Wierden)

Afgelopen zaterdag was de 2e cross van de Lageveldlopen, georganiseerd door de atletiekvereniging AV Twenterand uit Vriezenveen.

Bij de jeugd finishte Nout Meijer op zijn 1200m in 8.32. Sprinter Tim van der Monde scoorde goud op de 2500m in zijn categorie in 13.07.

Yvonne Meijer was niet te stuiten op haar 5km. Ze kon goed mee met de kopgroep en pakte met overmacht aan het eind de winst (overall) met een strakke sprint in een snelle 22.56. Zij werd gevolgd door Marieke ten Brinke die de 2e plaats greep in 24.03.

Bij de heren trokken 5 ACO-atleten het veld uit elkaar. Nick Marsman, Hilco Huisjes, Robert Gerritsen, William van Eeken en Ruben Koppelman vormden in de 1e ronde een kopgroep die steeds verder uitliep op de concurrentie. In de 2e ronde sprintte Nick Marsman weg en scoorde de 1e plaats in een zeer rappe 19.29. Hilco veroverde de tweede plek in 19.40, 3e werd Robert in 19.54. Daarachter eindigden William (20.39) als vierde en Ruben netjes als 6e in 21.36.

Op de langste afstand was Danny Koppelman de man. Hij won in een zeer snelle 39.04. Daarmee pakte hij weer bijna twee minuten van zijn eigen parcoursrecord. Ook Rene van Weezep pakte het podium en werd 2e in zijn categorie M50 in 47.40.

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl