Gepubliceerd:

Verslag nieuwjaarsbijeenkomst ACO

Dinsdag 10 januari hield de atletiekvereniging ACO Van Elderen de nieuwjaarsreceptie in het eigen clubhuis en deze werd druk bezocht. Bestuursvoorzitter Ria Kroon heette iedereen welkom en wenste ieder een sportief en gezond 2017 en meldde diverse positieve zaken omtrent de vereniging.

Verder blikte Cor Bronk (voorzitter technische commissie) terug op een zeer succesvol 2016. Daarbij noemde hij de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden maar ook in de activiteiten. Daarnaast werd er ook zeer goed gepresteerd door de atleten van ACO in het afgelopen jaar. Meer dan 1350 inschrijvingen op 170 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. 372 PR’s, 72 CR’s en 31 baan/parcours-records werden gescoord. In totaal behaalden de atleten 579 prijzen, waarvan 272 op baanwedstrijden en 307 op weg/crosswedstrijden.

Een vast onderdeel van deze nieuwjaarsbijeenkomst was de bekendmaking van de “beste” atlete/atleet van 2016 en wel voor de diverse groepen junioren, senioren/masters. Bovendien werden er ook een aanmoedigingsprijzen en de wisselbeker per categorie uitgereikt.

Voor de zeer succesvolle Nick Marsman en tweevoudig Nederlands kampioen Yvonne Meijer waren er bloemen. De prijswinnaars bij de junioren: Britt Miskotte, Rik Michiel Meinen, Amerins Ypma, Ruben Koppelman, Sarafina Harderwijk, Ingmar Bouwman, Emilie Corbeth en Jari Kouwen. De aanmoedigingsprijs ging naar Ruben Altena, een allround werper en een veelbelovend talent. De meest opvallende prestaties kwamen van meerkamper Jari Kouwen die daarmee ook de wisselbeker won. Hij scoorde 24x een PR, 14x een CR en 1x baanrecord en won 33x goud, 13x zilver en 4x brons op zijn diverse wedstrijden.

Bij de senioren/masters wonnen: Tim van der Monde, Yvonne Meijer, Fred Sluis en Ilona Hogenkamp. De aanmoedigingsprijs ging naar Robert Gerritsen, een looptalent in wording. Voor haar motivatie en trainings- en prestatiedrang kreeg Yvonne Meijer haar verdiende wisselbeker uitgereikt voor de 3e keer. Zij pakte 11x een CR, 13x een PR en 7x een parcoursrecord, scoorde bij de masters 2x goud op het NK-outdoor en – indoor en zilver op de NK–cross. Tevens won ze vele wedstrijden op de baan en op de weg.

Recente nieuwsberichten

 1. 25
  sep
  4e medaille wedstrijd te Haaksbergen
  >
 2. 17
  sep
  ACO van Elderen gaat loten verkopen met de Grote Clubactie
  >
 3. 16
  sep
  ACO zomercross 25-09-2021 (Foto's in dit bericht)
  >
 4. 9
  sep
  Baaninstuif ACOVanElderen een succes :
  >
 5. 7
  sep
  “Succesweek voor ACOVanElderen-atleten:
  >
 6. 23
  aug
  Podium voor ACOVanElderen in Hoogeveen :
  >
 7. 23
  aug
  Informatie Fysiotherapie De Carrousel
  >
 8. 3
  aug
  Ingmar Bouwman brons hoogspringen bij NSK
  >
 9. 26
  jul
  ” ACOVanElderen goed bezig op Trackmeeting Utrecht en in Vasse :
  >
 10. 11
  jul
  “Podium successen voor ACOVanElderen-atleten “:
  >