Gepubliceerd:

Verslag 3e crossloop ACO van Elderen (Ommen)

Zaterdag (4/2) was de laatste cross bij ACO Van Elderen van de Vechtdal-crosscompetitie in een reeks van zeven. De omstandigheden waren prima, en werden door speaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen 155 atleten opgepept voor hun schitterende prestaties.

Maar liefst 31 ACO-atleten schreven zich in voor deze mooie cross-wedstrijd.

1750m:
Bij de 1750m, de kortste afstand voor de jeugd, werd prima gescoord. Bij de meisjes pakten Floor Willems (ACO), Esmee Vis (Wezep) en Sanne Niestijl (Assen) de eerste plaatsen. Bij de jongens scoorden Floris Winter (Vriezenveen), Wouter Seppenwolde (Rijssen) en Finn van Pijkeren (Middelstum) het goud.

De winnaars van de competitie waren: Floor Willems, Wessel Koekkoek en Rik Michiel Meinen (allen ACO), Janne en Lena Nijhof (MPM Hengelo) en Finn van Pijkeren (Middelstum).

4950m:
Op de 4950m was de strijd losgebarsten, er werd rap gelopen, de snelste was de ACO’er Nick Marsman 17.06, gevolgd door zijn ploeggenoten Robert Gerritsen (17.31) en Michiel Veldman (17.37).

Bij de dames vrat Eline Glas (HAC ’63) het hele dames-deelnemersveld op en haalde uit met een zeer rappe 19.18, tevens een parcoursrecord. Namens ACO werd Aline Kootstra prima 2e (19.55) en Marieke ten Brinke 3e (21.28).

Verdere winnaars in de diverse categorieën: Melchior v.d Pol (Apeldoorn), Rene de Boer (Vechtdallopers), Astrid van Velden (Altis) en Jeanet Overweg (AV Spurt’88)

De competitiewinnaars: Nick Marsman (ACO) + parcoursrecord, Bennie Thunker (Isala ’96), Rene de Boer (Vechtdallopers), Yvonne Meijer (ACO) + parcoursrecord, Astrid van Velden (Altis) en Petra Jans (Loopgroep Aart Stigter).

9930m:
Bij de langste afstand was de ACO-man Danny Koppelman de beste overall. Hij was niet te stuiten en scoorde een zeer snelle 35.26, en snoepte hiermee een volle minuut van het parcoursrecord af. De andere winnaars: Igor van Elburg (Ommen), Wim Opten (Zuidlaren), Henrieke Ramaker (Hardenberg) en Saskia Schutte (AV Cialfo).

De besten in de competitie: Hilco Huisjes (ACO) met een parcoursrecord, Melchior v.d. Pol (Apeldoorn), Aje Niks (Westerhaar), Henrieke Ramaker (Hardenberg) en Iris Dahler (Hoogeveen).

De totaal-score van de ACO-atleten was 3x een 1e plaats, 5x een 2e plaats en 4x een 3e plaats.

Foto’s gemaakt door Jan Linckens

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl