Gepubliceerd:

Verslag Runnersworld Halve Marathon (Ommen)

Zaterdag 1 april werd de “Runnersworld Halve Marathon” georganiseerd door de Ommense atletiekvereniging ACO Van Elderen. Onder prima omstandigheden werden door de alwetende speaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen bijna 300 atleten opgepept voor hun schitterende prestaties. Maar liefst 34 ACO-atleten schreven zich in voor deze schitterende gecertificeerde wegwedstrijd.

2500m:
Bij de 2500m, de kortste afstand voor de jeugd, werd goed gepresteerd. Bij de meisjes (M12) pakte Estee Scheers (Atletics) het goud in 10.02, en in de groep M15 scoorde Hanne Been (HAC ’63) de 1e plaats in 11.28. Bij de jongens was de ACO-er Rik Michiel Meinen (J15) helemaal los, hij scoorde de 1e plaats in een rappe 9.18. In de jongste categorie was Noud Kanis (Isala ’96) de snelste in 10.34.

5km:
Op de 5km was de strijd losgebarsten, er werd zeer snel gelopen. De snelste man was ACO-er Nick Marsman in 15.49, tevens een PR en een clubrecord. Hij werd gevolgd door Gert Jan Stevens (HAC ’63) en trainingsmaatje Gertin Roke, zij scoorden resp. 16.07 en 16.38. Bij de dames was Yvonne Meijer (ACO Van Elderen) duidelijk de sterkste. Ze finishte in 18.27, wat een ook PR en een clubrecord bleek. Tweede werd Gerja Zielman (BB-lopers) in 18.44. Verdere winnaars in de diverse categorieën: Harm Jan Martens (HAC ’63), Robert Reitsema (Isala ’96), Lianne v.d. Belt (Vitalis).

10km:
Bij de 10km was BB-loper Joep Emmen de snelste man in een zeer rappe 33.17. Sarah Lynn Reuver scoorde bij de dames het goud in 42.04. Zij werd gevolgd door de ACO-ers Savanna Warmink 42.20 en Jolanda Dijk in 42.32. De andere winnaars: Henk Smalbrugge (Hasselt), Rob v.d. Graaf (HAC ’63), Aafke Willemsen (Nieuw Heeten)

Halve marathon:
Hardlooples werd er gegeven door de ACO-man Danny Koppelman. Hij moest het de hele wedstrijd alleen doen. Continu kon hij zijn tempo hoog houden. Hij scoorde een parcoursrecord en een clubrecord. Hij verbeterde zijn PR met maar liefst dik 7 min, zijn tijd 1.08.57. Tweede man werd Jan Schra van BB-lopers in 1.16.23.Verdere winnaars: Maarten Nieuwenhuis (BB-lopers), Gunnar Mitzener (Vianen), Simone Keuper (Hengelo), Saskia Schutte (Cialfo).

Foto’s:
Foto’s gemaakt door Jan Linckens

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl