Gepubliceerd:

Verslag Loopfestijn Dalfsen

In totaal schreven 28 atleten van ACO Van Elderen zich in voor het loopfestijn in Dalfsen. Een succesvolle wedstrijd voor de ACO’ers, met 6 podiumplaatsen, 2x goud, 3x zilver en 1x brons.

Bij de 2500m was Yoran Everts van de partij, hij finishte in een prima 12.59.

Nick Marsman was op zijn 5km helemaal los. Hij kon met zijn trainingsmaatjes William van Eeken en Robert Gerritsen de kopgroep aanvoeren. Hij sprong weg op km-2 en scoorde het goud in een zeer rappe 15.14, een verbetering met 27 sec. van het parcoursrecord, dat op naam stond van ACO’er Danny Koppelman. Knap 2e werd William van Eeken met 15.49 en Robert Gerritsen 4e in 16.10.

De dames Yvonne Meijer en Jolanda Dijk zaten ook knap voorin en moesten Hellen de Vries voor laten gaan. Yvonne finishte prima op de 2e plaats in 18.45 en Jolanda scoorde de 4e plaats in 19.23, haar doel van 20 minuten gehaald!

Aline Kootstra en Gertin Roke kwamen op hun 10km ook goed voorin de kopgroep door op het 5 km-punt. Aline passeerde de finish als 2e in 40.46 en Gertin werd knap 3e in 36.31.

Op zijn 3e halve marathon startte de 19-jarige Danny Koppelman direct zijn wedstrijd met een hoog tempo. Hij moest verder de gehele afstand alleen afleggen, hij kon zijn tempo prima hoog houden en finishte op de 1e plaats in een rappe 1.09.37. Vorig jaar liep hij in Dalfsen een 1.15.56, een verbetering van ruim 6 minuten.

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl