Gepubliceerd:

Verslag clubkampioenschappen

Zaterdag 30 september jl. organiseerde ACO Van Elderen de clubkampioenschappen met nog vier atletiekverenigingen uit onze regio. Ondanks de weersomstandigheden (veel regen) waren de atleten zeer gemotiveerd om hun meerkamp af te werken op de schitterende kunststofbaan aan de Sportlaan met maar liefst 34 baanrecords.

Atletics Nijverdal, AV Salland uit Raalte, AV Twenterand uit Vriezenveen en AV Spurt ’88 uit Hardenberg waren ook van de partij. In totaal bestreden 217 atleten van jong tot oud elkaar op hun hun 3000m, 5000m of op de technische zeskamp. Deze zeskamp bestaat uit 2 loopnummers (sprint en middellang), 2 springnummers (ver- en hoogspringen) en 2 werpnummers (speerwerpen en kogelstoten).

De prestaties van de 57 ACO-ers waren van een hoog niveau: maar liefst 71 PR–verbeteringen en 5x een clubrecord.

De clubkampioenen van ACO : Pupillen : Wessel Koekkoek, Nout Meijer, Thies Koekkoek, Jip Seinen met een clubrecord op zij 600m in 2.23.7, Janneke Meinen, Wiep Seinen, Nora Boer (evenaring clubrecord 600m in 2.25.9), Yinthe Buitenkamp en Emma Duval met een clubrecord op haar 40m sprint in een zeer snelle tijd van 7.0.

Junioren : Jari Kouwen, Ingmar Bouwman, Ruben Hoekman, Rik Michiel Meinen, Tessa Zielman, Amerins Ypma en Esra Nijzing.

Senioren / Masters : Tim van der Monde, Hilco Huisjes (clubrecord 3000m in 9,45.6), Jan Eikelboom, Yvonne Meijer, Marieke ten Brinke, Danny Koppelman, Nick Marsman (winnaar 5000m in een rappe 15.02.3), Ilona Hogenkamp en Aline Kootstra met een clubrecord op haar 3000m in 10.26.0.

Aan het eind van de wedstrijddag was er een estafette 4 x 400m, het team van ACO Van Elderen (zie foto) pakte het goud in een supertijd van 4.14.6.

Mede door de hulp van 50 vrijwilligers/juryleden was de wedstrijddag een sportieve topdag!

Recente nieuwsberichten

 1. 25
  sep
  4e medaille wedstrijd te Haaksbergen
  >
 2. 17
  sep
  ACO van Elderen gaat loten verkopen met de Grote Clubactie
  >
 3. 16
  sep
  ACO zomercross 25-09-2021 (Foto's in dit bericht)
  >
 4. 9
  sep
  Baaninstuif ACOVanElderen een succes :
  >
 5. 7
  sep
  “Succesweek voor ACOVanElderen-atleten:
  >
 6. 23
  aug
  Podium voor ACOVanElderen in Hoogeveen :
  >
 7. 23
  aug
  Informatie Fysiotherapie De Carrousel
  >
 8. 3
  aug
  Ingmar Bouwman brons hoogspringen bij NSK
  >
 9. 26
  jul
  ” ACOVanElderen goed bezig op Trackmeeting Utrecht en in Vasse :
  >
 10. 11
  jul
  “Podium successen voor ACOVanElderen-atleten “:
  >