Gepubliceerd:

Verslag Gerrit Voortman Lemelerbergloop (Lemele)

Bij de loodzware Gerrit Voortman Lemelerbergloop namen 20 atleten van ACO Van Elderen deel aan deze cross-wedstrijd. Maar liefst 8 podiumplaatsen werden binnengesleept. Zeventien ACO’ers finishten in hun categorie bij de eerste tien.

Op de middenafstand 5300m kwamen Nick Marsman en Aline Kootstra beiden als 1e overall over de finish in 18.27 (Nick) en 22.22 (Aline). Beiden namen direct het initiatief, bleven de concurrentie voor en konden de laatste meters nog versnellen voor het goud. Yvonne Meijer scoorde een prima 2e plaats net achter haar trainingsmaatje Aline met een tijd van 22.49. Ook Fred Sluis kon goed volgen en eindigde als 2e in de categorie “mannen-50” in 21.52. In dezelfde categorie miste Jan Eikelboom net het podium en scoorde een prima 4e plaats in 24.07.

Op zijn 10.800m was Danny Koppelman weer in topvorm, samen met Nederlandse topatleet Dennis Licht wisselden ze tijdens de 1e ronde van koppositie en breidden zodoende hun voorsprong alleen maar uit. Samen streden ze voor het goud, waar uiteindelijk Dennis als 1e de streep haalde met een rappe sprint en Danny na 44 seconden 2e werd in een snelle 37.17. Bij de dames liep Jolanda Dijk een prima race, kon haar tempo stabiel houden en pakte het zilver in een rappe 49.21. Hiermee was ze maar liefst 2 minuten sneller dan vorig jaar.

Op de 1000m scoorde Nout Meijer het goud in een rappe 4.30. Emma Duval werd knap 3e in 5.05. Yinthe Buitenkamp en Noor van den Enk finishten beiden netjes in resp. 5.19 en 6.09.

Uitslagen

Uitslagen via uitslagen.nl