Gepubliceerd:

Nieuw parcours record van 2uur en 37min en 56 seconden gelopen door team RUDY 1.0 tijdens de Ekiden Heeten

persoonlijk verslag Sander Bennink-

Op 22 september was het zover, het jaarlijks evenement de Ekiden te Heeten. De Ekiden is een marathon estafette waarbij 6 lopers in team verband een marathon gaan lopen met de welbekende tasuki (lint wat gedurende de wedstrijd door elke loper gedragen moet worden). De gelopen afstanden waren, 5km,10km,5km,10km,5km en 7,145km. ACO van Elderen was dit jaar vertegenwoordig met 2 teams uit de groep van Rudy Brinkman. Om een leuke knipoog te geven aan de trainer werden de teams RUDY 1.0 en RUDY 2.0 genoemd. Half 11 kwamen de teams bij elkaar onder het genot van een kopje thee of koffie. Tja je hebt er mensen tussen zitten die moeten door een pilletje opgang komen maar sommige uit onze groep redden zich prima met een kopje koffie.

De teams zagen er als volgt uit en startte ook in die volgorde:

RUDY 1.0
– Thomas Bennink 5km
– Pascal Dankelman 10km
– Ruben Benter 5km
– Wilco Mars 10km
– Sander Bennink 5km
– Jorn lammers 7,195m

RUDY 2.0
– Leo Meijerink 5km
– Jan Eikelboom 10km
– Ben Schrijver 5km
– Peter Mulder 10km
– Jan Boeve 5km
– Bertine Grootemarsink 7,195m

Helaas zat het weer niet mee, regen en veel wind bevorderde niet de beste tijden maar goed, beide teams gingen er 200% voor! Het parcour record stond op 2 uur en 43min van de ACO-selectie die deze vorig jaar hadden gelopen. Het plan van team RUDY 1.0 was om dit record te verslaan en een nieuw record te pakken! De wedstrijd liep gesmeerd. Thomas Bennink en Leo Meijerink mochten starten op de 5km. Thomas Bennink pakte direct de koppositie, Leo Meijerink liep er een stukje achter en liep sterk op de 5km.

Vervolgens werd de tasuki overgegeven van Thomas naar Pascal Dankelman die de 10km ging lopen. Leo gaf even later de tasuki over aan Jan Eikelboom die ook voor de 10km van start ging. Er begon een flinke wind op te zetten waardoor het een lastige zaak werd om een bepaald tempo vast te houden. De temperatuur was goed, maar je zweet altijd. Zal je zeggen, niet ideaal als je over een zandweg loopt….. Pascal, goed gelopen! Na de 10km begon er weer een 5km. Ruben Benter mocht starten als 3de loper, een zeer belangrijke positie want nu moet de voorsprong behouden blijven! Nou Ruben, dat is je goed gelukt, top gelopen! Ben schrijver startte even later ook op de 5km.

Ben Schrijver kwam te snel binnen, in een niet verwachte tijd. Peter Mulder (de 4de loper, na Ben) zat nog lekker in de tent zijn veters te strikken en was vrij cool voor de wedstrijd. Heel fijn gevoel als je rustig binnen zit en je naam wordt omgeroepen dat je teamgenoot al binnen is, dus niet haha. De adrenaline stootte direct bij Peter op een niveau die nog niemand had gezien en weg was hij. Peter liep de 10km in een prima tijd. Ruben gaf de tasuki door aan Wilco Mars. Wilco liep een mooi tijd die binnen de planning was!

Na Wilco mocht Sander Bennink (de 5de loper) starten. Sander had er zoals gewoonlijk weer veel zin in, alleen die zin ging snel weg na de harde wind… Nee grapje, Sander deed z’n best en liep voor het team een goede tijd, persoonlijk had het wel beter van hem gemogen maar de koppositie was nog veiliggesteld! Sander gaf de tasuki weer door aan hun LAATSTE loper, Jorn Lammers. Peter gaf de tasuki door aan Jan Boeve, jaja Jan Boeve! Een engeltje die vloog over het parcours. Jan gaf na zijn 5km de tasuki weer doorgaf aan hun LAATSTE loper Bertine Grootemarsink. Bertine ging knallen op de 7,195m. Het record was nog haalbaar en Jorn begon aan de ronde. Jorn had waarschijnlijk heel wat pepers in z’n reet want de tijd die hij liep, niet normaal. Hele knappe prestatie. Onder toejuiching van de trainer (Rudy Brinkman) zette Jorn nog een eindsprint in. Wat een euforie kwam er los, het was gewoon gelukt, het parcour record was verbroken! Bertine kwam even later ook binnen.

Daarnaast willen wij namens beide teams nog wel even zeggen, BEDANKT RUDY!!!!!! Wij weten allemaal hoeveel jij je inzet voor de trainingen en wedstrijden. Het is veel werk maar het is altijd top in orde! 😉

Recente nieuwsberichten

 1. 25
  sep
  4e medaille wedstrijd te Haaksbergen
  >
 2. 17
  sep
  ACO van Elderen gaat loten verkopen met de Grote Clubactie
  >
 3. 16
  sep
  ACO zomercross 25-09-2021 (Foto's in dit bericht)
  >
 4. 9
  sep
  Baaninstuif ACOVanElderen een succes :
  >
 5. 7
  sep
  “Succesweek voor ACOVanElderen-atleten:
  >
 6. 23
  aug
  Podium voor ACOVanElderen in Hoogeveen :
  >
 7. 23
  aug
  Informatie Fysiotherapie De Carrousel
  >
 8. 3
  aug
  Ingmar Bouwman brons hoogspringen bij NSK
  >
 9. 26
  jul
  ” ACOVanElderen goed bezig op Trackmeeting Utrecht en in Vasse :
  >
 10. 11
  jul
  “Podium successen voor ACOVanElderen-atleten “:
  >