Gepubliceerd:

NIEUWJAARSRECEPTIE druk bezocht ACO Van Elderen:

Donderdag 10  Januari j.l. hield de atletiekvereniging ACOVanElderen de nieuwjaarsreceptie onder grote belangstelling in het eigen clubhuis.

Bestuursvoorzitter  Hans Overduin  heette iedereen welkom en wenste ieder een sportief en gezond 2019 en meldde diverse positieve zaken omtrent de vereniging , zoals de lof die hij uitte van het vele (door eigen leden uitgevoerd)  vrijwilligerswerk,  de renovatie van de baan in de komende zomer  en de halve Marathon die eind Juni van start gaat vanuit het centrum van Ommen .

Verder blikte Cor Bronk (voorzitter technische commissie) terug op een zeer succesvol 2018. Daarbij noemde hij de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden maar ook in de activiteiten. Daarnaast werd er ook zeer goed gepresteerd door de atleten van ACO in het afgelopen jaar. Meer dan 1300 inschrijvingen op 175 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg. 271 PR’s, 64 CR’s en 29 baan/parcours-records werden gescoord.

In totaal behaalden de atleten  558 prijzen , waarvan 174 op baanwedstrijden en 384 op weg/crosswedstrijden.

Een vast onderdeel van de nieuwjaars-bijeenkomst was de bekendmaking van de “beste” atlete/atleet van 2018 en wel voor de diverse groepen junioren, senioren en masters.

Bovendien werden er ook  aanmoedigingsprijzen en de wisselbeker per categorie uitgereikt.

Voor de 4 Nederlandse Kampioenen waren er bloemen  ;  de baanatleten : Yvonne Meijer en  Nick Marsman  en de cross/veldloop atleten  Robert Gerritsen en Michiel Veldman .

De jaarprijs-prijswinnaars bij de junioren: Janneke Meinen  , David Botter v. Elburg , Ruben Hoekman , Naomi Heidema , Ruben Koppelman en Thijs Terlouw.

De aanmoedigingsprijs ging naar David Botter v Elburg , een talent (D-junior)  in opkomst op de baan en de meerkamp.

De meest opvallende prestaties kwamen van baan/wegatlete Naomi Heidema , die daarmee ook de wisselbeker won. Zij scoorde 5x een PR, 3x een CR en 1x baanrecord en won 8x goud, 5x zilver en 2x brons op haar diverse wedstrijden.

Bij de senioren en de  masters wonnen: Aline Kootstra , Nick Marsman , Henk Smalbrugge  en  Yvonne Meijer de jaarprijzen.  

Bij de senioren gingen de aanmoedigingsprijzen naar 2 baan/weg-atleten  .

Jorn Lammers en William v. Eeken  waren de gelukkigen ,2 jnge talenten die al sterk scoren op de baan en op de weg .

Ook master Marieke t. Brinke kwam in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs  , dit voor haar tomeloze ambitie  en doorzettingsvermogen .

Voor hun  motivatie en trainings- en prestatiedrang kregen Yvonne Meijer en  Nick Marsman hun verdiende wisselbeker uitgereikt .

Yvonne  ( 4x een NK-podium)  scoorde 7x een PR , 8x een CR , 7x een parcoursrecord  , haar podiumplaatsen ; 31x 1e pl , 10x 2e pl. , 2x 3e pl.

Nick ( 4x een NK-podium)  pakte 17x een CR, 16x een PR en 12x een parcours/baan-record , zijn podium-score: 33 x goud , 6 x zilver en 4 x brons . ffffffffffffff

Recente nieuwsberichten

 1. 25
  sep
  4e medaille wedstrijd te Haaksbergen
  >
 2. 17
  sep
  ACO van Elderen gaat loten verkopen met de Grote Clubactie
  >
 3. 16
  sep
  ACO zomercross 25-09-2021 (Foto's in dit bericht)
  >
 4. 9
  sep
  Baaninstuif ACOVanElderen een succes :
  >
 5. 7
  sep
  “Succesweek voor ACOVanElderen-atleten:
  >
 6. 23
  aug
  Podium voor ACOVanElderen in Hoogeveen :
  >
 7. 23
  aug
  Informatie Fysiotherapie De Carrousel
  >
 8. 3
  aug
  Ingmar Bouwman brons hoogspringen bij NSK
  >
 9. 26
  jul
  ” ACOVanElderen goed bezig op Trackmeeting Utrecht en in Vasse :
  >
 10. 11
  jul
  “Podium successen voor ACOVanElderen-atleten “:
  >