Gepubliceerd:

Wethouder Ko Scheele heropent gerenoveerde atletiekbaan ACOVanElderen.

De atletiekbaan van ACO van Elderen is onlangs gerenoveerd. Afgelopen donderdagavond (21/11) vond de eerste officiële baanwedstrijd plaats. Door het doorknippen van een blauw lint opende wethouder Ko Scheele de baan.

Kenmerkend is en was de blauwe kleur van de baan. De wethouder memoreerde dan ook dat ook deze keer de vereniging hem een ‘blauwtje’ had laten lopen. De renovatie is met volledige steun van de gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ommen tot stand gebracht. De baan kan nu weer zo’n 15 jaar mee.

De voorzitter van ACO van Elderen memoreerde bij de opening dat het belang van de baan breder is dan dat van ACO van Elderen. Scholen en verschillende maatschappelijke doelen zoals Samenloop voor de Hoop, maken, met medewerking van ACO van Elderen, ook gebruik van de baan.

Met een knipoog naar de blauwe baan kreeg de wethouder als eerste een flesje met blauw water. Daarna kregen alle deelnemers en aanwezigen ook een flesje.

Baaninstuif :

Aansluitend aan de opening was er de laatste baaninstuif van dit jaar , het chronoloog bestond uit een coopertest , de Engelse Mijl ( 1609m) en de 5000m .

Op de Coopertest was ACO ‘er Thies Koekkoek de beste man , hij scoorde in de 12 min. een top 2818m . De beste dame was Jasmijn Lamberink uit Hardenberg van de atletiekvereniging AV Spurt’88 , zij kwam tot een prima 2756 m . De jongste atleet ACO’er Teun Dekker ( mini, 6 jaar) liep naar een top 1782m.

De junioren Wessel Koekkoek en Wieteke Terlouw ( beiden ACO) waren helemaal los op de Engelse Mijl ( 1609m ), Wessel finishte als 1e in een snelle 6.15.9 ( tevens een baan- en een clubrecord) en Wieteke op de 2e plaats in een rappe 6.19.1.

De 5000m werd totaal beheerst onze door wie anders dan onze ACO-trots Danny Koppelman , hij pakte met een hoog tempo van gemiddeld 72 sec. per ronde de 1e plaats en scoorde een zeer rappe 14.59.9 , wat ook een baanrecord betekende . Zijn trainingsmaatje ( broer) Ruben zette ook een baanrecord neer bij junioren-A , hij passeerde de finish in een 16.50.2.

Recente nieuwsberichten

 1. 25
  sep
  4e medaille wedstrijd te Haaksbergen
  >
 2. 17
  sep
  ACO van Elderen gaat loten verkopen met de Grote Clubactie
  >
 3. 16
  sep
  ACO zomercross 25-09-2021 (Foto's in dit bericht)
  >
 4. 9
  sep
  Baaninstuif ACOVanElderen een succes :
  >
 5. 7
  sep
  “Succesweek voor ACOVanElderen-atleten:
  >
 6. 23
  aug
  Podium voor ACOVanElderen in Hoogeveen :
  >
 7. 23
  aug
  Informatie Fysiotherapie De Carrousel
  >
 8. 3
  aug
  Ingmar Bouwman brons hoogspringen bij NSK
  >
 9. 26
  jul
  ” ACOVanElderen goed bezig op Trackmeeting Utrecht en in Vasse :
  >
 10. 11
  jul
  “Podium successen voor ACOVanElderen-atleten “:
  >