Gepubliceerd:

ACO goed vertegenwoordigd

Een terugblik op de afgelopen 3 weken waarbij ACO weer goed vertegenwoordigd was.

Kerstloop nieuw Heeten
Traditie getrouw is er jaarlijks op 2de kerstdag de Belte kerstloop in Nieuw Heeten. Een crossloop dat onderdeel is van het SallandsCrossCircuit. ACO liet zich weer van een goede kant zien.

2500M
Ize diepman vloog over het parcour. Het werd nog even spannend maar ze kon de concurrentie voorblijven en pakte daarmee een de 3de plek in een tijd van 11:07. Noor van den Enk was traditie getrouw ook aanwezig en kwam in een nette tijd van 16:39 binnen. Nout Meijer liep een goede race in een tijd van 10:54 en behaalde daarmee een keurige 9de plek.

5200M
De atleten Jorn, Thomas en Sander liepen voorin het veld. Tempo maken en volhouden. Jorn kwam binnen met een tijd van 18:02 en behaalde hiermee een keurige 3de plek. Thomas volgde in 18:36 en Sander in 18:40 en werden daarmee 6de en 7de.

10000M
De broers Koppelman waren weer ijzersterk en domineerden het podium. Danny liep vanaf het begin een solo race en kwam binnen in een tijd van 33:14 en behaalde hiermee een 1ste plek. Ruben sloot het podium met een 3de plek in een tijd van 35:47. Yvonne Meijer kon haar concurenten goed voorblijven en kwam als 1ste dame over in een tijd van 41:07.

Sylverstercross
Op 31 december waren er diverse hardloop evenementen waarbij ACO weer mee deed. Op de sylverstercross in Soest was ACO atlete Aline Kootstra aanwezig. Zij deed mee op de dubbele korte cross. Een goed bezette afstand met veel concurrenten. Aline sleepte een 3de plek binnen in een tijd van 12:45.

De hel van Hoonhorst
Op bovengenoemde data was ook de oud jaars cross in Hoonhorst. Een zeer modderig, bochtig parcours. De wedstrijd kreeg de naam: de hel van Hoonhorst. Zowel op de 6 als 10km was het oppassen geblazen.

2500M
Noor van den Enk kwam binnen in een tijd van 16:20 en was daarmee ruim 90 seconden sneller dan de vorige editie!

6000M
Jorn Lammers presenteerde erin om als 2de over de finish te komen in een tijd van 20:26. Dennis Brandenburg kwam binnen in een keurige tijd van 24:00 precies. Anne Marsman kwam binnen in een tijd van 25:23. Daarmee was Anne 90 seconden sneller dan de vorige editie!

10400M
De broers Koppelman waren tijdens deze loop ook weer ijzersterk. Danny kwam als eerste over in een tijd van 34:44. Ruben volgde als 3de in een tijd van 37:14. Ondanks een uitglijder heeft hij het tempo hoog kunnen houden. De broers Bennink hadden er wat meer moeite mee. Sander kwam binnen in een tijd van 39:33 en Thomas in 40:03. Vincent van Doorne volgde in 41:21 en keek terug op een aardige race. Raymond Lozekoot, was niet helemaal tevreden met zijn tijd. Ondanks dat kwam hij nog binnen in een keurige tijd van 44:54. Echter ging het bij Ralph Schepers uitmuntend. Ralph behaalde pole positie en werd daarmee bij de heren 40+ eerste in een tijd van 39:05. Jan Eikelboom kwam binnen in een tijd van 47:25min. Bert volgde enkele minuten laten in een prima tijd van 49:42. Marije Dankelman kwam als 2de dame over de finish in een tijd van 46:56.

Brink tot Brinkloop
Op 8 januari stond de Brink tot Brinkloop op de planning voor 3 ACO atleten. Een 10km wedstrijd die gekenmerkt wordt door snelle tijden. De loop is een bijna rechte weg van de brink in Deventer naar de brink in Bathmen. Jorn Lammers nam het risico door heel hard weg te gaan. Dit resulteerde in een 4de plek met een prachtige PR van 33:52. Thomas Bennink vloog ook over en parcour en kwam binnen in een tijd van 35:08, ook voor Thomas een PR. Sander Bennink volgende enkele seconden later in een keurige tijd van 35:41. En ook voor Sander een PR.

Cross Heeten
Een jubileum editie waarbij alleen de jeugd van ACO aanwezig was!

2300M
Ize Diepman werd 3de in een prachtige tijd van 10:56. Noor van de Enk was ook van de partij en finishde in een keurige tijd van 16:24.

Al met al waren het goede weken voor de lopers!

Fotogalerij

Recente nieuwsberichten

 1. 24
  mei
  ACO-atleten scoren bij 10mijl van Epe en de City-run Hardenberg:
  >
 2. 1
  mei
  ACO-podium Koningslopen Wijhe en Hasselt .
  >
 3. 17
  apr
  “Succesweekend voor ACOVanElderen-atleten:
  >
 4. 6
  mrt
  ACO-cross een succes :
  >
 5. 28
  feb
  ACOVanElderen op NK-cross in Hellendoorn:
  >
 6. 13
  feb
  Succes-weekend voor ACOVanElderen-atleten :
  >
 7. 31
  jan
  ACO-CD-junioren presteren bij NK in Apeldoorn
  >
 8. 17
  jan
  Weekend successen van ACOVanElderen-atleten :
  >
 9. 10
  jan
  ACO goed vertegenwoordigd
  >
 10. 29
  nov
  Atlete Yvonne Meijer pakt goud op NK-cross
  >