Station tot Station Loop

De Station tot Station Loop wordt georganiseerd door de stichting Station tot Station Loop in samenwerking met ACO Van Elderen Ommen en Railrunners Zwolle. Je loopt 10 mijl in een prachtige omgeving van station Ommen naar station Dalfsen.

De Station tot Station Loop staat gepland op 25 mei 2022.

Meer informatie over deze wedstrijd kun je vinden via http://stationloop.nl.

Loopclinic

De atletiekvereniging ACO Van Elderen start (m.i.v. 22 maart) een loopclinic, als voorbereiding op de Station tot Station Loop.

Dinsdag 22 maart 2022 beginnen we om 19.30 uur in het clubhuis van ACO Van Elderen eerst met een kennismaking. De loopclinic duurt tot aan de stationsloop (10 trainingen) en omvat het volgende:

  • bespreken en toepassen van warming-up, cooling-down en loopscholing
  • bespreken en toepassen van trainingsmethodes en -opbouw
  • opstellen van trainingsschema’s, eventueel individueel

De trainingen zijn elke dinsdagavond om 19:30 uur op de atletiekbaan van ACO Van Elderen op het sportpark ‘Westbroek’ te Ommen. U wordt begeleid door ervaren en deskundige trainers.

De accenten van de trainingen binnen de loopclinic liggen op enkele basis eigenschappen van ‘conditie’, zoals: lenigheid, kracht, snelkracht, (loop)coördinatie en uithoudingsvermogen.

Doel en resultaten van de cursus

  • Het algemene bewegingsgedrag en specifiek de loopbeweging zullen verbeteren, waardoor er langer een hoger tempo gelopen kan worden.
  • Door een optimaal en doeltreffend loopgedrag zal het plezier en de motivatie voor het lopen verbeteren.

De kosten
De kosten bedragen € 50,- exclusief het inschrijfgeld  de 10 Mijl-wedstrijd  op 25 mei a.s.  en na de wedstrijddag 2 maanden gratis trainen bij ACO Van Elderen.

Info/Aanmelden
Voor informatie over de loopclinic kun je contact opnemen met één van de trainers:

Cor Bronk 0529-454077 corbronk@hetnet.nl
0651207530