ACO Plus

Vanaf januari 2009 beschikt ACO Van Elderen over een nieuwe groep, namelijk ACO Plus. Deze zorgvuldig gekozen naam staat niet alleen voor de leeftijdscategorie sporters, maar is ook een aanvulling voor de vereniging om 55-plussers aan te trekken en te behouden als lid.

ACO Plus vloeit voort uit een sportproject, dat in september 2001 en 2006 door de gemeente Ommen is opgestart. Dit unieke project was speciaal gericht op mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 – 65 jaar die (bijna) niet hebben gesport (weer) aan het bewegen te krijgen.

Trainster Wilma Sturris, is vanaf het begin actief betrokken geweest als lid van de werkgroep en als leiding. Toen het gemeenteproject ten einde was wilden veel deelnemers graag op dezelfde voet verder omdat ze de diversiteit zo leuk vinden, en om de sociale binding die ze hebben opgebouwd te behouden. Vanaf januari 2009 zijn 2 groepen bij onze atletiekvereniging ondergebracht.

De lessen van ACO Plus hebben als doel de conditie te behouden en misschien wel te verbeteren. De conditietraining is vooral gericht op sport en spel. Alle aspecten komen aan bod zoals kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Ook het sociale aspect staat hoog in het vaandel.

Iedere vrijdag komen er veel sport en spelvormen aan bod zoals volleybal, badminton, hockey, basketbal, trefbal en andere spelen die men nog kent vanuit de schooltijd. Soms wordt er een buitenactiviteit georganiseerd. Een uur actief bewegen in een gezellige ongedwongen sfeer, daar gaat het uiteindelijk om.

Kortweg, ACO Plus is:
– Recreatief sporten voor dames én heren vanaf 55 jaar
– Geen maximale leeftijd, zolang je maar kunt lopen
– Voor iedereen toegankelijk, ook met een lichte aandoening en/of onervarenheid.
– Sociaal en gezellig

De trainingen zijn iedere vrijdag, m.u.v. de schoolvakanties, in zaal 2 van Sportzaal de Slaghen, Slagenweg 3 te Ommen
Groep 1 – 10:00 – 11:00 uur
Groep 2 – 11.00 – 12:00 uur

Ben je geïnteresseerd, kom gerust langs om te kijken of neem een proefmaand.

Wil je meer informatie, neem contact op met de huidige trainers:

William van Eeken
T: 06-43862647

Yvonne Hoekman
T: 06-30073880