Bewust hardlopen

ACO van Elderen start begin 2020 opnieuw met een clinic ‘Bewust hardlopen’. De clinic bleek de afgelopen jaren een succes, reden voor de atletiekclub om op herhaling te gaan. Bewust hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. In de clinic wordt in 8 lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt.

Videoanalyse
Er wordt verschillende malen gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de aandachtspunten en vorderingen duidelijk geïllustreerd worden. Naast de looptechnische aspecten komen de rol van mentale focus, het belang van herstel, ademhaling, oefeningen ter bevordering van de rompstabiliteit en schoenkeuze aanbod. Tevens is er aandacht voor goede voeding.

De clinic is bedoeld voor zowel de beginnende als de ervaren loper en is dus voor iedereen toegankelijk.

Sportpark Westbroek
De cursus zal worden gegeven op de atletiekbaan van ACO van Elderen, gelegen op sportpark Westbroek. De eerst volgende cursus start op maandag 13 januari 2020 van 19.30 tot 21.00 uur.

Op maandag 14 september 2020 staat de volgende cursus van 8 lessen gepland.

Informatie
Voor informatie kan contact worden opgenomen met Henk Weteringe
E: henk.weteringe@outlook.com
T: 06-40536089

Aanmelding

Het inschrijformulier kunt u hier downloaden. Nadat u het formulier heeft ingevuld en ondertekend kunt u het scannen en mailen naar henk.weteringe@outlook.com of per post versturen aan:

ACO van Elderen

tav Henk Weteringe

Postbus 34

7730 AA Ommen

Kosten kunnen op het inschrijfformulier gevonden worden.